Träningsdagbok

Träningsdagbok

Träningsdagbok

Noteringar från träning med guldklimparna. Vad som gått bra, mindre bra, vad jag ska träna på nästa gång etc.

Första lektionen 18 nov

LydilityPosted by Susanne Sun, November 18, 2007 15:16:17

Först teori. Inte använda "Nej", inga koppelkorrigeringar eller någon annan form av negativ förstärkning. Lydility går ut på att lära sig använda sin hunds egna fallenheter på bästa sätt och att öka samspelet mellan förare och hund.

Det första vi gjorde var tricks. Skulle göra 8:an. Det gick jättebra, Lydia var hur duktig som helst! Klart man vill följa en bit kyckling när man inte fått någon frukost, haha. Själv hade jag lite svårt med kopplet som strulade till det hela tiden, kändes ibland som om man blev mumifierad av smalt läder...

Skulle sen göra bugning (lekinvit). Gick ju jättebra sist, men den här gången fungerade det inte. Jag slängde mig på marken och försökte göra mig jättekul, men det närmaste vi kom var ligg med långsamt nedläggande av baken.

Sedan sidgående, fast utan krav på att hunden skulle gå på vänster sida. Godis vid svängningar. Det gick bra. Så skulle man få hunden att sätta sig utan kommando när man stannade, det gick också bra.

Slalompinnarna var ställda så det inte var så mycket svängningar mellan dem. Hade kyckling i handen så det var lätt att leda henne mellan dem.

Tunneln vägrade Lydia att gå igenom sist och det var likadant när vi prövade nu. Hon kilar in för att hämta godiset, sen backar hon ut innan jag hinner runt. Jag fick krypa in själv baklänges, då gick det jättebra. Så jag kröp ett par gånger, Lydia kröp efter. Duktig tjej!!

Nu gillade hon inte gungbrädan. Hon hoppade på och av. Men hon gick iaf på den. Får ta ett steg i taget.

Hopphindren fungerade jättebra. Men jag måste också hoppa, om jag springer vid sidan gör hon likadant. Jaja... behöver väl kondis...

Långhoppet däremot var perfekt. Långt, fint hopp av prinsessan utan att jag måste hoppa!!!

När lektionen var slut fick vi pröva att träna lite själv. Vi hoppade lite och sen prövade vi tunneln igen. Efter att ha krupit baklänges först några gånger så var det som att det plötsligt släppte för Lydia. Hon kröp själv!! TRE gånger! Vi avslutade där för både hon och jag var så glada!

  • Comments(0)