Träningsdagbok

Träningsdagbok

Träningsdagbok

Noteringar från träning med guldklimparna. Vad som gått bra, mindre bra, vad jag ska träna på nästa gång etc.

Kurs 15 dec

LydilityPosted by Susanne Sat, December 15, 2007 22:53:16

Började med 8:an, sen bugningar. De gick jättebra! Sen gjorde vi "bordet". Det har vi ju tränat lite på i skogen och det gick hur bra som helst. Lite segt sättande, men det var ganska halt på bordet så det var kanske inte så konstigt.

Hade fått i uppgift att fundera ut vilka tricks hon skulle ha fallenhet för. Skulle alltså hitta vad hon gör naturligt av sig själv och sen skulle vi bygga ett tricks efter det. Det Lydia gör naturligt som jag kom på är: Hoppa, lägga en tass på mig, och lägga huvudet i mitt knä.

Baserat på det skulle vi göra "High 10", få henne att sätta sig långt bak på rumpan och få upp båda framtassarna mot mina händer. Det gick jättebra, men vi nådde inte riktigt fram - det blev mer som att hon satt och kramade om min godisarm med sina armar... hehe

Sen körde vi apporteringsövningar med rått ägg! Hon älskar rå äggula så det var kanske lite av en prövning, men det gick bra. Det blev en liten spricka tror jag i ägget på slutet. Sen var det dags för teori om lugna signaler och signaler som hundar visar när de går från att visa lugn till aggressivitet. Tror Lydia hoppar över halva skalan ibland när vi möter andra hundar men det är kanske jag som missar några lugnande signaler som ögonblink på vägen?

Vi avslutade med agility-övningar och det var kul som vanligt för Lydia är så himla hoppvillig. smiley Vi tränade framåt med nostarget - gick också kanonbra sen jag fick tips om att lägga godis på targeten. Sen körde vi slalomövningar med nostargeten.

Gungan var lite läskig på slutet igen då hon gärna hoppar av en halvmeter för tidigt, men jag tror vi kan fixa det om vi tränar lite till. Längdhoppet gick superbra!

Till nästa gång har vi fått i hemläxa att träna apport (med vilket objekt som helst) och Lydia ska ta apporten och följa efter mig med apporten i munnen när jag backar. Inte så lätt tror jag, men vi får pröva!

  • Comments(0)