Träningsdagbok

Träningsdagbok

Träningsdagbok

Noteringar från träning med guldklimparna. Vad som gått bra, mindre bra, vad jag ska träna på nästa gång etc.

Apportering och fotgående

2007 GenerelltPosted by Susanne Tue, October 30, 2007 15:52:11

Var på jättebra humör efter mötena som gick så bra idag så tänkte passa på och träna hundarna, en och en i hundgården. Började med Bhombis och hade söndagens nästan perfekta apportering i minnet....

Han var glad för att han skulle få jobba. Hade laddat med en massa olika supergodis. Men så blev han distraherad av några hundar som gick förbi. Han sitter kvar, men inte med fokus på mig direkt... smiley Jaja... när hundarna gått förbi kunde jag börja. Kastar apporten. Han springer iväg. Bra gripande. Men vad i hxolerjklo..... Han släpper den FRAMFÖR mig! Jag får backa några steg, han tar upp den och verkar ha glömt allt det han gjorde sist så bra. Så till slut blev det ett bra sättande.

Prövade några gånger till, och det blev bättre. Fortfarande lite för snabb med att släppa apporten, men han kommer på sig själv och tar upp den. Fria följet gick bra, jag är nog lite för snabb i starterna, måste tänka mig för. Sättandet och svängarna fungerade iaf bra.

Sen var det prinsessans tur. Tänkte börja med fritt följ eftersom vi tränat sidgående i koppel på promenaderna. Insåg genast att jag planerat vår träning helt fel. Hon sätter sig en meter ifrån mig. Fick börja med sättandet vid sidan. MASSOR med beröm och godis varje gång hon satte sig intill mig.

Det verkade vara antingen eller för lilltjejen - antingen jättejättenära (superbra!) eller en meter ifrån. Mystiskt. Ska läsa i guruboken om det står något där om olika sätt att träna in sånt, godiscirkeln fungerade inget vidare. Eller kanske bara frishejpa in det...?

  • Comments(0)//traningsdagbok.bhombis.se/#post4