Träningsdagbok

Träningsdagbok

Träningsdagbok

Noteringar från träning med guldklimparna. Vad som gått bra, mindre bra, vad jag ska träna på nästa gång etc.

Tredje lektionen 1 dec

LydilityPosted by Susanne Mon, December 03, 2007 06:38:34

Frågade Maria om varför vi tränar in musmattan som nostarget istället för tasstarget. Det var för att det var lättare att träna in en nostarget, att hunden mer naturligt ville nosa på mattan än ställa sig på den.

Vi började med 8:orna. Hmm... Lydia tyckte inte alls det var kul nu. Mystiskt. Sen fortsatte vi med snurrorna vid sidan om. Och därefter att lyfta benen, var lite svårt för jag är ju inte särskilt vig, så att lyfta rätt ben och locka med godis blev rena balansakten. Får nog träna massor på det. smiley

Bugningarna gick väldigt mycket bättre!

Nostargeten hade vi ju inte tränat på - har fortfarande inte köpt en musmatta - och det gick inte så bra heller. Antingen förstår prinsessan inte riktigt vad jag vill eller så tycker hon det är tråkigt.

Skulle vilja träna med hundarna inomhus en och en men har fortfarande inte kommit på något bra sätt för det utom att stänga in en hund...

Sen fortsatte vi med targeten på bordet för att träna in grunden till det momentet. Det gick väl inte heller så bra.

Så skulle vi börja med grunden till fjärrdirigeringen. Stå - sitt - ligg. Vi fick träna med godiset nära nosen så att hundarna var kvar på samma plats utan att ta ett steg framåt vid varje "Stå".

Över till agility-delen! Med Maria på ena sidan hindret hoppade Lydia själv! Jätteskönt, för då slipper jag flämta mig över varenda gång, hehe. Körde också banor med 2 hinder och tunneln och nu var tunneln dubbelt så lång som sist. Det gick också jättebra, hon var riktigt duktig och verkade tycka att det var helkul.

Vi lät hundarna busa loss lite. Sen blev det filmtajm, såg Turid Rugaas film om lugnande signaler. En massa hundar som mötte varandra och hur de kommunicerade. Var riktigt intressant.

Att träna på till nästa gång

- Se förra inlägget samt Sitt-Stå-Ligg till fjärren

  • Comments(0)//traningsdagbok.bhombis.se/#post10