Träningsdagbok

Träningsdagbok

Träningsdagbok

Noteringar från träning med guldklimparna. Vad som gått bra, mindre bra, vad jag ska träna på nästa gång etc.

Kvällsträning

2007 GenerelltPosted by Susanne Tue, October 16, 2007 22:15:13

Har inte tränat apporteringen på ett par dagar... lite slarvigt av mig. Men nu var Bhombis peppad! Han är verkligen härlig att träna med när han är på det här humöret, så ivrig och full-i-f*n och kontaktsökande på samma gång.

Vi tränade bara först väldigt kort i hundgården, Lydia fick stanna inne med husse.

Bhombis har börjat med något mysko när han är sådär extraglad vid träningen. När jag fotar in honom vid starten hoppar han som en känguru. Jag brydde mig inte om det förut för det är så härligt att se honom glad... Kanske inte är något stort problem, det är bara de första gångerna han gör så.

Sättandet är något snett fortfarande, måste träna mer på dem. Körde först ett par hållanden. Var jättenöjd med att han inte tuggade. Däremot blir han överlycklig (!) och börjar trampa runt mig. Sedan kastade jag apporten. Han väntar perfekt. Jag väntar tills han tittar upp mot mig innan jag ger kommandot. Jag tjatade inte om ingången ikväll.

Fritt följ i en mörk hundgård var väl ingen hit, men Bhombis var duktig. Lite långsam ibland vid starterna.

Sedan tränade vi inomhus. Bhombis fick se på under "stanna kvar" när jag tränade kontaktövningar och sitt. Tänkte träna lite sidgående, men det blev för mycket för Bhombis, han kom direkt liksom för att visa hur det skulle gå till, hahaha.

Fick sätta honom igen och fortsatte kontaktövningarna med Lydia. Försöker utöka tiden hon måste titta på mig innan hon får godiset. Hon är så duktig, man kan riktigt se på henne hur hon försöker vara till lags och göra rätt, sötnosen.

Till nästa gång:

Sidgående med Lydia och sättande vid halt.

Raka sättanden med Bhombis. Apportering - ska nog börja med ingående "runt" mig istället, kanske är lättare. Mer target-träning för rutan - introducera konerna.

  • Comments(0)//traningsdagbok.bhombis.se/#post1