Träningsdagbok

Träningsdagbok

Träningsdagbok

Noteringar från träning med guldklimparna. Vad som gått bra, mindre bra, vad jag ska träna på nästa gång etc.

BHBK 6 mars

2008 GenerelltPosted by Susanne Thu, March 06, 2008 22:28:50

Ikväll var första träffen på Tävlingslydnadskursen. Vår instruktör heter Janet, verkar vara väldigt trevlig. Träffade en annan tjej som vi gått Aktivitetskursen tillsammans med för 2 år sen. Kul kul. Ännu roligare var att det fanns EN TILL LEONBERGER på kursen! Snacka om oväntat! En leonbergertjej, men vi kunde tyvärr inte hälsa på henne för hon var i vecka 2 på löpet och så fort vi kom 5 meter ifrån började Bhombis pipa och ha sig. Larvpotta. Det fanns en söt tollar-tjej som löpte också. Bhombis blev lite till sig emellanåt men det var bra träning.

Efter en introduktion började vi med platsliggning. Klockrent, fast jag vågade inte gå så långt från klimpen, han låg brevid löptikarna (4-5 meter ifrån). Han var jätteduktig! Sen blev det apporteringsträning. Känns ganska bra. Vi tränar ju apportering med vattengruppen.

Här var det träning med leksak, lämna i vänster hand. Jaja... jag berättade att vi hållit på och träna det länge fast det kanske inte syntes. Janet sa att vi gjorde allt rätt och det var bara att träna på så skulle poletten trilla ner. Jättekul att träna iaf, och väldigt bra att träna med så mycket störning (andra hundar och löptikarna). Gick faktiskt väldigt bra allting, Bhombis var på hela tiden, ivrig och verkade tycka det var jättekul. Guldklimp!

Bhombis verkade charma vår instruktör. Hon tyckte han verkade härlig och busig. (Är det bara ett annat ord för ouppfostrad?) Hon hade faktiskt tävlat i lydnad med 2 (ej egna iofs) leonberger. Var ju himla kul!

Det var ett par hundar som stirrade upp sig mot oss och Bhombis gjorde ett försök till utfall mot en av dem. Jag sa ifrån och sen uppförde han sig bra faktiskt. Min duktiga kille! :-)

Sen var det fotgående. Eller rättare sagt, bara sättandet. Precis när Janet kom till oss fick Bhombis något spel och jag blev både irriterad och less. Är det något vi verkligen tränat på är det ju sidgående och han sätter sig ju jättenära, tittar upp mot mig och... ja alltså han KAN det där!!! Det kunde man inte tro i början när Janet var där. Men sen skärpte han till sig. Skönt! Vi skulle träna bara sättandet, det var i en ovan miljö så vi skulle backa till det.

Vi avslutade med platsliggning igen och sen hade vi fika och lite eftersnack. Träning till nästa gång: Sättandet vid fotgående. Träna momenten i vardagslydnaden också. Apportering - avlämnande i vänsterhanden (Hohoho... det känner vi ju igen!)

En annan trevlig tjej på kursen hade en tollartik och de bor här ute - brukar tydligen gå förbi här på baksidan. Hundarna brukar voffa på henne... hmm.... den sista tiden har det varit många som vet vem jag är pga hundarna och jag har ingen aning om vem de är. Lite pinsamt faktiskt.

Kurslitteratur var förutom tävlingsreglerna i lydnadsklasserna (t.o.m. elit!) en bok av Memea Mohlin som heter Tävlingslydnad. Jättekul - jag har 3 andra böcker av henne men inte den här.

Ska bli spännande!

  • Comments(0)//traningsdagbok.bhombis.se/#post14