minalejon

minalejon

Mina Lejon

Vardagen med två underbara leonberger

Mera Uppsala!

BålstalejonPosted by Susanne Sat, March 27, 2010 05:38:40

I måndags åkte jag med Angela till barnmorskan för kontroll. Eftersom hon hade haft en del blödningar och tyckte att barnet rörde sig mycket mindre fick vi åka vidare till bedömningsmottagningen i Uppsala kl. 13. Där tog de ultraljud och såg att det var mycket lite fostervatten. Träffade läkaren som beslutade om igångsättning.

Hade med oss "bebis-väskorna" så det var ganska ok och väldigt spännande. Hon var ändå nästan 2 veckor över tiden. På förlossningen satte de in en elektrod eller nåt i huvudet på bebisen. Hade jag sett på föräldrakursen, en liten metallvajer som man snurrade in i huvudet. Hon fick dropp för att sätta igång värkarna. Vi gick upp från förlossningen och tog en korv i cafeterian. So far so good....

Angela fick värkar, och mer dropp. Varma gelekuddar. Hjälpte ett tag. Sedan akupunktur. Hjälpte ett tag. Sedan lustgas. Hjälpte ganska länge. Men vid 1-tiden på natten hade hon fruktansvärt ont. Hade lärt mig på bedömningsmottagningen att normalt intervall för babyns hjärtslag var 110-160. Men det hade dragit ner mot 60-70 flera gånger. Frågade vid 2 olika tillfällen 2 olika barnmorskor om det verkligen var ok. Jodå, sa båda, det såg helt normalt ut och de hade monitorer där de kunde följa utvecklingen även om de inte alltid var i rummet med oss.

Men det var inte ok tydligen. Den tredje barnmorskan ville tillkalla läkare. Jag frågade flera gånger vad som var fel men fick inget svar. Angela var bara 6 cm öppen och ville krysta men det var för tidigt. Hon skulle få ryggmärgsbedövning. Narkosläkaren kom in. Den tredje barnmorskan försvann och en fjärde kom in och tog över.

Sedan hände något och jag vet inte vad, men någon tryckte på larmet och hela rummet blev fullt av folk. klockan var väl nu ca 02.30 och Angela skakade och såg helt borta ut. Hon hade lustgasmasken på sig och stirrade intensivt på mig och jag försökte fortsätta med att hon skulle andas in och ut, djupa andetag. Men nu var jag säker på att hon skulle dö och blicken var något slags "ta hand om bebisen när jag är borta"-meddelande. Jag började grina men tog mig samman och fortsatte att prata med Angela, men de där minutrarna var nog de värsta i hela mitt liv.

Så vände barnmorskan på henne och sa till alla i rummet att vänta för barnets huvud var ute. Det var säkert en 10 pers i rummet men alla försvann utom barnmorskan och sköterskan. Sedan kom resten av kroppen. En 4,1 kg och 55 cm lång kille! Här är Angela, bebisen och barnmorskan:

Och här är jag med lill-killen.Jag var nog mest glad att Angela överlevt. Efteråt berättade Angela att det hon försökte telepatiskt att säga med den stirrande blicken var att hon inte kunde hålla emot. Jag blir nog inget medium... smiley

De ville behålla henne och barnet till på onsdag. Men efter att barnläkaren undersökt barnet tisdag förmiddag sa han att allt såg bra ut och vi fick åka hem om vi ville. Skulle ha tagit med oss pappa eftersom han skulle bli utskriven vid 14, men nu blev det fördröjt pga en befarad infektion. Jättetråkigt. Jag och Angie och lilla Jamie åkte hem.

Pappa fick sedan komma hem på torsdagen och han mår JÄTTEMYCKET bättre! smiley Jag har inte sett honom se så bra ut på över ett halvår, det är hur härligt som helst.

Lilla James (Jamie) har funnit sig tillrätta med sina båda storebrorsor och Kevin passar Morris (katten) så att han börjar "leka" med lillebrorsan. Allt är frid och fröjd. Man blir verkligen tacksam när man fått gå igenom några prövningar.

Köpte såjord på Lidl igår. Hade ju för ett par veckor sen köpt säkert en 20 påsar olika frön, så man kanske ska förplantera några... Jag börjar ofta sådär i 110 knyck på våren med 100 projekt och sedan glömmer jag att vattna eller gallra eller något och så blir det ingenting. Men det är kul så länge det varar. Jag vet att det verkar helt ologiskt att lägga ner en massa energi på en massa projekt som inte blir något till slut, men det är svårt att förklara...

Igår gjorde jag en lammstek till hundarna där bäst före datumet var i torsdags. Jag smakade också och den verkade helt ok, var jättegod faktiskt. Hundarna fick hälften med maten och var överlyckliga. Roligt att laga mat till såna tacksamma glufsisar.

Önskar alla en härlig lördag! smiley

  • Comments(3)//minalejon.bhombis.se/#post210