minalejon

minalejon

Mina Lejon

Vardagen med två underbara leonberger

Vår, ishalka och Uppsala

BålstalejonPosted by Susanne Sun, March 21, 2010 06:02:46

Det känns som om det är vår på väg nu. Snön har nästan smält från taken och det går otroligt snabbt bort även på vägarna. Lika bra det kanske, om det inte är minst -10 grader och massa snö kan det lika gärna bli vår (och snälla... torrt på marken!) fort. Vilken underbar vinter vi haft!! smiley

Här lite kort från världens finaste tjej, vackra snöprinsessan, från förra helgen:

Och världens härligaste kille som verkligen njuter av vintern:

Och busungarna:Där brorsan kissar, där kissar prinsessan! (Var länge fascinerad över det här beteendet och trodde att det här var en slags maktgrej och att den som står högst i rang kissar över de andras "visitkort". Så är det inte har jag lärt mig nu, det är vanligt bland vargar att kissa på samma fläck för att visa att de hör ihop). Eftersom Bhombis kan kissa ganska högt upp på stenar och vallar så får lilla Lydia klättra upp för att komma på samma plats. Ser jättekul ut ibland! smiley

Har gått runt nu i snart 2 veckor och sett ut som om jag varit i slagsmål. En tisdag kväll på väg hem från jobbet stannade jag för att hämta upp björnarna på hunddagiset. Hade högklackade stövlar och trippade runt på isen med klimparna på väg till bilen. Ena kopplet sträcktes lite framför benen och jag föll handlöst som en fura. Rakt på fejset, men fick in händerna emellan. Skrapade upp ansiktet och händerna och bet ena fingertoppen och underläppen. Som tur var inte rakt igenom. Tuppade av en kort stund så jag fick väl nån hjärnskakning också.

Lydility-Maria frågade mig senare om hundarna trodde det var någon ny lek... Men nej, de sniffade glatt vidare på en snövall. Själv kom jag upp med blodet rinnande och åkte hem. Ville inte till akuten så Morgan plåstrade om mig och jag gick och la mig med en påse djupfrysta ärtor för att få ner svullnaden.

Kunde inte stänga munnen eller prata ordentligt på flera dagar. Lite jobbigt för jag hade ett viktigt kundmöte dagen därpå, men det gick bra trots mitt ganska makabra utseende. Morgan kallade mig Mike Tyson. Men vaddå - en del betalar faktiskt tusentals kronor för att få tjocka läppar och jag fick min gratis! smiley Det har i alla fall läkt jättefint, varje dag är det bättre.

Pappa har varit på Ackis i flera veckor och jag försöker åka dit 2-3 gånger i veckan. Igår åkte jag dit med syrran och han såg riktigt bra ut och vi hade jättekul. Han satt i en stol som en kung på sin tron och fick super-service med en undersköterska som kom och bäddade sängen och hämtade jordgubbssaft medan jag masserade hans fötter. Värsta semestern ju! Frågade sköterskan om det fanns en extra säng för mig. smiley

Annars väntar vi på lilla Jamie, syrrans 3:e barn. Jag har gått på föräldrakurs med henne tidigare i år eftersom jag ska vara med på förlossningen. Jättespännande! Förväntad nedkomst var den 10/3. Men stackarn har haft värkar sen den 2 mars, två gånger har vi varit inne på förlossningen men båda gångerna har de sänt hem henne.

1,5 vecka kvar till påsk! Köpte påskliljor igår på väg hem från Ackis när jag handlade på ICA Maxi utanför Uppsala. jättetråkig affär, men jag fick överlycklig när jag fick se Pommys hundgodis där!! Köpte upp mig på tuggisar, lammflätor m.m. Hundarna älskar det godiset. Tillsammans med varsin box Dentastix blev slutnotan 1-0 till klimparna i högsta matnotan. Men jag glömde köpa mer hundmat, vi har en vecka kvar till Fodax-leverans så nu får de leva på köttfärs, burkmat och annat färskfoder. Men guldklimparna klagar inte och de verkar inte få några magproblem eller nåt av det ofrivilliga matbytet, de är lika glupska som vanligt.

Idag ska Morgan på SM-final i bandy. (För) mycket Uppsala den senaste tiden.... Trist att inte VSK tog sig till final, men det är jättekul med Bajen och Bollnäs. Vilken match Bollnäs gjorde mot SAIK senast! Hoppas många såg matchen och att fler blir intresserade av bandy. Lite less på att det ska kosta så himla mycket med hockey och fotboll, det verkar bara vara business och mindre och mindre riktig supporterglädje (folk har väl inte råd att gå längre).

Själv ska jag ta det lugnt och mysa med vovvarna. På dagens schema står också pälsvård för båda och manikyr och pedikyr för Bhombis efter en kort trip till centrum och Arken Zoo. Och så ska jag passa på att göra levergodis när Morgan är borta, det luktar ju en del... smiley

Önskar alla en härlig vecka! smiley

  • Comments(0)//minalejon.bhombis.se/#post209