minalejon

minalejon

Mina Lejon

Vardagen med två underbara leonberger

Hund-ekologiskt?

BålstalejonPosted by Susanne Sun, February 28, 2010 14:35:54

Hundarna älskar lamm. Jag såg lammfärs i affären häromdagen och tänkte sådär som man kan göra ibland, lite överoptimistisk kanske, att jag skulle göra egna hundkakor. Bättre än köpe-hundkakor! smiley

Hittade inget recept förstås som passade med de ingredienser jag hade hemma. Men jag blandade lite friskt sådär. Så 0,5 kg lammfärs, 2 ekologiska ägg, lite olivolja, kalvfond, ekologiskt grahamsmjöl, ekologiskt dinkelmjöl och lite durumvetemjöl senare blev det en slags ganska välluktande hundkexsmet.

Tyvärr räckte det bara till 14 kakor. Men hundarna älskar dem iaf. Eftersom jag igår såg ett hundkaks-recept med filmjölk köpte jag idag A-fil och ekologiska havregryn och köttfärs. Ganska nöjd med mig själv berättade jag för mamma om vad jag gjort och mina nya planer. Och vad mycket bättre det är att kunna ge hundarna bra ekologiska hemmagjorda hundkakor. Hennes kommentar var helt oväntad, rakt på sak och härlig, hon sa ungefär så här:

"Så du har hållit på i flera timmar med en massa dyra ekologiska mjöl och lammfärs för att göra kakor till hundarna? När de äter skit på promenaderna?"

Visste inte vad jag skulle säga faktiskt.... smiley

Såg ni curling-finalen med team Norberg? Vilken fantastiskt spännande match! Är så glad att jag stannade uppe för hela matchen för det såg ju hopplöst ut ett par gånger. Imponerande av tjejerna att aldrig ge upp - de kämpade på in i det sista. smiley

Morgan har åkt iväg på bandy i Sandviken. Så i eftermiddag är det myssöndag med bara mig, dogsen och hundkakorna... och syrran som kommer över på middag ikväll.

Önskar alla en härlig söndag!

  • Comments(2)//minalejon.bhombis.se/#post208