minalejon

minalejon

Mina Lejon

Vardagen med två underbara leonberger

Mera snö! :)

BålstalejonPosted by Susanne Sun, February 21, 2010 14:04:22

Hela dagen igår snöade det. Vi träffade en tjej igår morse som var ute och gick med stavar. Hon kom ifrån Östersund och var lika glad som jag och vovvarna över all snö. Igår kväll när vi var ute och gick i snöstormen kändes det nästan som om man var med i en katastrof-film. En sån där alla människor utplånats av något gift och vi var de enda överlevande. Undrade igen om folk inte går ut med sina hundar när det är "dåligt" väder? Men alla de hundar som vi inte ser när vi är ute, är de "pott-tränade"? Mystiskt mystiskt.

Idag är det strålande solsken, blå himmel och vackert vitt. Tycker jag och hundarna iaf. Morgan verkar börja lessna på snöskottningen, klagar över tummen som han gjorde illa för sådär 10 dagar sen. Men Bhombis och Lydia älskar all snö och när det är mindre än -10 grader ute, ju kallare ju bättre. Verkar vara perfekt Leonberger-väder. De kan lägga sig i en snödriva och bara njuta. Lydia hoppar överlycklig jämfota genom lössnön som ett litet rådjur ibland när vi är ute. De sniffar runt under snön och när de är klara tittar två små vita fejs glatt upp. Ungefär som Toker och Glader fast lite större och hårigare.

Har precis klippt klorna på Bhombis. Det gick ganska bra. Han är jättetålmodig om det är någon annan som ska klippa honom, det verkar knappt bekomma honom alls. Men om det är jag har vi som en slags process där han ska gå undan hela tiden och försöka "gömma" tassen jag vill ha tag på.... Förr trodde jag det berodde på att jag klippt honom i pulpan några gånger när han var yngre. Men nu undrar jag om han tror det är någon slags kurragömmalek som jag vill ha varje gång jag tar fram klotången? Annars förstår min kloka kille minsann nästan allt jag säger. Men "gå upp på sängen" är plötsligt kinesiska när klotången är framme. Jag får åla mig efter honom runt sänghörnen på knäna och försöka komma åt en tass som är till hälften gömd under hans rumpa. Vår "lek" måste se väldigt märkligt ut för en utomstående.

Var till tandis förra veckan och lagade det lilla hörnet på ena framtanden som Bhombis råkade slå av i vild glädje när vi kom hem efter NY. Har en jättebra tandläkare nu. Där fick jag lära mig att vi har pulpor i tänderna. Hoppas verkligen inte att det gör lika ont när jag klipper klorna på vovvisarna som när tandis jämnade till framtanden innan hon satte dit plastmassan eller vad det är. Det kändes bara så fel att prata om pulpa i tanden. Som om man hade en massa klor i fejset. smiley

Lydia och jag var på Lydility-träning för 1,5 vecka sen. Skönt att ha börjat med något igen. Höll på att förgås av dåligt samvete. Måste förresten anmäla mig till nästa vecka. Och ringa Vivi på hundsimmet så att jag får en tid för Bhombis att simma. Han börjar bli lite knubbig och det är inte bra för hans leder. Fast det är ju jättekallt... kanske inte bra att gå ut i minusgrader när man fortfarande är blöt i pälsen, även om man är en Leonberger?

Gillar verkligen vinter-OS. Det är något skönt, tryggt och avslappnat med de spelen och man känner sig som 8 år igen. Hoppas på medalj för curling-damerna och hockey-killarna. Ja för alla svenska deltagare förstås, men jag följer mest curling och hockeyn. Skidskyttet är spännande också, bara trist att det inte gått bättre på damsidan. Är det vallningen det är fel på? Fast årets bedrift stod Anja för. Vilken tjej att komma igen sådär och ta ett brons efter att ha flugit 60 meter i 120 km hastighet och gjort sig illa. *full av beundran*

Imorgon bitti är det hockey, Sverige-Finland. Undrar hur många som dyker upp till sina jobb efter 9.30?

Ha en härlig vecka! smiley

  • Comments(1)//minalejon.bhombis.se/#post207