minalejon

minalejon

Mina Lejon

Vardagen med två underbara leonberger

Arktisk kyla

BålstalejonPosted by Susanne Wed, January 06, 2010 17:00:07

Imorse var det -23 grader när vi var ute..... Hundarna var jätteglada! Själv kunde jag efter 5 min känna frosten på ögonfransarna. Märklig känsla. Och efter en halvtimme kände jag ingenting av benen. Inte lika skönt. Morgan undrade om hundarna aldrig fryser, det verkar inte som det faktiskt. De kan lägga sig ner i snön och se helt oberörda ut fast det är så himla kallt. Vill ändå inte klaga. Jag har inte skurat golven på över en vecka och det syns inte, tjohoo!

Idag har vi fått en ny tvättmaskin levererad och installerad som vi beställde på nätet strax efter jul! Jättekul! Jag kan sitta i tvättrummet och bara njuuta och lukta på den (nej, jag är inte Ferdinand eller en hund, men den luktar som en ny bil, jättefräscht!)

Kaninen Stampe upphör aldrig att förvåna mig. Som häromdagen när jag kom på honom med att sniffa/pussa/jucka på Bhombis som försökte sova. Stampe hoppade t.o.m. upp på stackars klimpen. Men när klimpen vräkte sig bakåt skuttade han till slut bort några decimeter. Han är nog inte helt korkad eftersom han insåg risken att förvandlas till kaninfärs under 74 kg Bhombis. En stund senare såg jag kaninen ligga mellan Bhombis och Lydia i hallen. Jag gick iväg för att hämta kameran, men då hade Stampe vaknat och satt sig brevid Lydia. Men visst är de väldigt söta alla "syskonen"?!

Och idag har hundarna varit på dagiset som öppnar snart i Bålsta. De var där i 3 timmar och det verkar ha gått jättebra. Så nu blir det inskolning och dagis 2 dagar i veckan om allt fortsätter att fungera bra. Hoppas det är roligt för tvillingarna att få träffa lite andra hundar ett par dagar i veckan. Också himla skoj att se två unga tjejer starta eget med hjälp av sina familjer. Driftigt tycker jag!!

Ska ta tag i träningen också i vår. Har tänkt att Lydia får fortsätta med lydility-träningen som hon gillar och där vi har kul tillsammans. Men Bhombis.... jag undrar om jag kan träna nåt vattenmoment på hundsimmet? Annars kan vi träna vatten fast på land som Marre visade oss för länge sedan. Det är ändå vatten som han älskar allra allra mest. smiley

Nu sover hundarna, Lydia ligger här på köksgolvet brevid mig och klimpen i hallen. Det verkar ta på krafterna att vara på dagis!

Önskar alla en härlig vecka! smiley

  • Comments(1)//minalejon.bhombis.se/#post205